Gastronoomia- ja köögiseadmed

Gastronoomiaseadmed on tööriistad, seadmed või masinad, mis parandavad toiduainete käitlemist toitlustusasutustes. Seadmed võivad olla professionaalsed kokandusseadmed nagu ahjud ja grillid või spetsiaaltööriistad nagu külmkapid, kohvimasinad või spetsiaalsed pannid. Köögiseadmed on sarnased seadmed, kuna need on samuti mõeldud toiduainete käitlemiseks. Need on üldisemad tööriistad ja masinad, mida on vaja köögis toiduvalmistamiseks, kokkamiseks või teiste köögitööde jaoks.

Gastronoomiaseadmed on mõeldud professionaalseks kasutamiseks suurköökides ja köögiseadmed pigem rahuldavad igapäevaseid vajadusi era- või väiksemates köökides.

Toitlustussektor on valdkond, kus seadmeid kõige rohkem kasutatakse, kuid ka toitlustussektoris on palju erinevaid valdkondi nagu hotellitoitlustus, kohvikud või toitlustusteenuste ettevõtted, kes kasutavad neid seadmeid erineval moel. Toiduainete ja roogade käitlemisel tuleb jälgida mitmeid aspekte ning seadmed võimaldavad toidu valmistamise, säilitamise ja esitlemise optimeerimist.

Köögiseadmeid kasutatakse koduköökides või väiksemates toitlustusasutustes, kuid eesmärk on samuti tagada toiduainete ja roogade töötlemise protsesside optimeerimine.

Selle tööstusharu toodete abil saab parandada ja tagada efektiivsust, kvaliteeti ja järjepidevust toiduainete ja roogade käitlemisel.