Kuivatiahjud
Infrapuna kuivatid edastavad kasulikku energiat ilma kontaktita ja toiduainete pindadel. Nii võimaldavad nad koorikute teket (juustud, koorikuta leivad), katete kuivatamist (juustud, liha), vähendada pindmiste veekoguste hulka, mõjutamata toodete sisu.
Need on töötingimuste suhtes vähe mõjutatud ja suudavad oma kiirgajate reaktsiooni tõttu korrigeerida igasuguste termotunnelite loomulikku konvektiivset osa, muutes need väga stabiilseteks ahjudeks. Energia edastatakse vajalikku kohta sobivate annustega ja siis, kui seda on vaja. Räägitakse ka külmast ahjust. Need vältivad toodete tarbetut ülekuumenemist ja on seega ideaalne lahendus külmade toodete puhul.
Infrapuna kuivatid võivad esineda kas traditsioonilise ahjuna või lihtsate infrapuna paneelidena avatud protsessis.