Maltodekstriin
Maltodekstriini on valge pulber, mis saadakse tärklise ensümaatilise hüdrolüüsi teel, peamiselt maisist, riisist või nisust. Tänu oma kõrgele lahustuvusele on see kasulik paljude toodete toiteväärtuse parandamiseks ning aitab ka niiskust kontrollida ja säilivusaega pikendada. Maltodekstriini säilivusaeg on 24 kuud ja Foodcom S.A. pakub maltodekstriini 25 kg kottides.
Seda toidulisandit kasutatakse laialdaselt lihades, küpsetistes, maiustustes, jäätises, jookides, jogurtites ja mahlades tekstuuri parandamiseks, emulgaatorina toimimiseks ja viskoossuse suurendamiseks. Selle madal glükeemiline indeks muudab selle populaarseks koostisosaks sporditoitumises ja diabeetikutele sobivates toodetes. Loomade toitumises on maltodekstriini kulutõhus energiaallikas, mis parandab söötade tekstuuri, pigmenteerimist ja maitset. Samuti suurendab see toitainete omastamist ja söötmise efektiivsust, vähendab dehüdratsiooni ja stressi sümptomeid.