Tapioka Maltodekstriin DE10 Orgaaniline
Mis on maltodekstriini?
Maltodekstriini on polüsahhariid (süsivesik), millel on ainulaadne võime siduda rasvu ja õlisid. Seda kasutatakse toidu ja jookide tekstuuri parandamiseks. Maltodekstriini kasutatakse ka pulbrilise toidulisandina sportlaste seas.
DE-kvalifikatsioon
Maltodekstriinid klassifitseeritakse nende dekstroosi ekvivalentide (DE) järgi ja nende DE väärtus võib olla vahemikus 3 kuni 20. Mida kõrgem on DE väärtus, seda lühemad on glükoosi ahelad ja seega seda magusam on maltodekstriini. Maltodekstriinid, mille DE väärtus on kuni ja sealhulgas 10, peetakse mitte-magustatuks. Üle DE väärtuse 20 on see nii magus, et seda ei saa enam nimetada maltodekstriini. Siis nimetatakse seda glükoosisiirupiks.
Maltodekstriini DE-10 tapiokistärklist
See maltodekstriini on valmistatud tapiokistärklist. Tärklis hüdrolüüsitakse looduslike ensüümide (GMO-vabad) abil ja seejärel kuivatatakse pihustusprotsessi kaudu. Pulber on valge, sellel on neutraalne maitse ja lahjendatud kujul võib see parandada toodete viskoossust.