Seened - Morellid
Morillid on kevadised seened, millel on heledat pruunikate alveoolne kork, valge vars ja valkjaskreemine viljaliha. Morillid on suurepärased söödavad seened, tingimusel et neid on piisavalt küpsetatud.
Ettevalmistamise nõuanded
Looduses kasvavad metsaseened, kuigi need on korje ja pakendamise ajal kontrollitud, tuleks puhastada järgides järgmisi põhimõtteid:
- Lõika 2–3 mm varsest ära
- Harja seened õrnalt, kork ja lõigud väikese harjaga, et eemaldada võimalikud okkad või oksad.
- Pese ainult vajadusel (mulla olemasolu korral), hoides seeni vee all või pühkides neid õrnalt.
Küpsetamine: alati prae neid "kõrgel kuumusel" pannil ja eelistatavalt söö neid krõbedana.
Säilitamise nõuanded
Morillid võivad omada erinevaid omadusi sõltuvalt korje ajast või päritolust. Just sellepärast püüame alati...