Orgaaniline Tomatipulber
Päritolu
Tomat on puuvili, mis pärineb tomatitaimest (solanum lycopersicum). Kulinaarses mõttes on tomat köögivili. Tomatid on pärit Mesoameerikast, kus asteekide ja maade esivanemad kasvatasid väikseid sorte. 1750. aastal olid tomatid veel kollased viljad, kuid pärast mitmeid ristamisi muutusid nad punaseks.
Toitained
Tomatid sisaldavad palju C-vitamiini, karoteene, vitamiine B1, B2 ja B6. Samuti sisaldavad nad mineraale kaaliumit, fosforit ja magneesiumi.
Tomatit süüakse köögiviljana, seda võib serveerida nii kuumalt kui külmalt. Tomati head omadused on kontsentreeritud selle kuivatamise ja töötlemise kaudu tükkideks, graanuliteks või pulbriks. Neid saab lisada paljudele roogadele.
Kuivatatud tomatipulbri rakendused:
Supertoiduna
Tomatipulbrit saab lisada kastmetesse, suppidesse ja tervislikesse (soolastes) smuutidesse. Tomatipulbri suurepärane omadus on see, et see seguneb ideaalselt mitmesuguste Vahemere ürtidega, nagu: basiilik, küüslauk, oregan…