Maltodekstriini - Maltodekstriini tootjad
Maltodekstriini saadakse tärklise osalise hüdrolüüsi teel; need on vees lahustuvad, maitsetud tooted, mida FDA määratleb kui tooteid, mille DE väärtus on alla 20. C6H12O6, mis on samuti GRAS nimekirjas; see on suurepärane massi suurendaja standardsete ja madala rasvasisaldusega toodete jaoks.
Maltodekstriini peetakse vaheproduktiks tärklise ja glükoosi vahel, mis saadakse kontrollitud tärklise hüdrolüüsi käigus, kasutades ensüüme nagu bakteriaalne alfa-amülaas, ning sellele järgneb täiendav töötlemine, et saavutada soovitud DE vahemikus 4-30.
Pärast neid protsesse toode; rafineeritakse protsesside kaudu nagu selgitamine, süsinikuga töötlemine ja ioonvahetus ning spray-kuivatatakse 3-5% niiskusesisalduseni.
C6H12O6, valge, madala magususe tasemega pulber, ei hoia vett iseenesest, kuid selle lahus näitab väga kõrget viskoossust. Tänu oma määramatule neutraalsele maitsele ei mõjuta see teiste toitude maitseid, hajub kergesti külmades ja veepõhistes süsteemides ning omab struktuuri, mis suudab säilitada oma selgust ja välimust.