Juustu analoog
Juustu analoog, tuntud ka kui imitatsioonijuust või juustu alternatiiv, on juustutoode, kus kogu või osa piimarasvast on asendatud taimerasvaga. Juustu analooge tootmisprotsess on sarnane tavalise juustu tootmisprotsessiga ning seda valitakse sageli kulutõhususe ja tootmise lihtsuse tõttu. Foodcom S.A. pakutav juustu analoog on iseloomustatud oma pehme tekstuuri, hea elastsuse, ühtlase sulamise, venitusomaduste ning lihtsa riivimise ja lõikamise poolest. Selle säilivusaeg on 3, 6 või 12 kuud. Foodcom S.A. tarnib juustu analooge 1 kg plokkidena või riivitud kujul, pakendatuna 1 või 2 kg kottides.
Tänu oma suurepärastele sulamisomadustele kasutatakse juustu analooge sageli pitsajuustu ja katteainete asendajana, kuna see sarnaneb mozzarella juustuga. Seda saab kasutada ka juustutüüpi toodetes, mis nõuavad madalamat rasva- ja soolasisaldust.