Must seesamiseemned - HoReCa
Seesam, tuntud ka kui seesam, tuli Euroopasse Aafrikast. Mustad seemned on väärtuslikumad kui valged või pruunid seemned. Need on rikkad retinooli, B- ja E-vitamiinide, oomega-9- ja oomega-6-rasvhapete poolest. Seesamit tunnustatakse kui ühte kõige tõhusamat toodet, mis suudab aeglustada rakkude vananemist inimkehas. Mustad seesamiseemned lisatakse salatitesse, maitsestatakse roogadega rukola, fenkoli, kala. Nende terade meeldiv vürtsikas maitse võimaldab neid edukalt kasutada küpsetistes ja kozinaki valmistamisel. Must seesam on asendamatu sushi valmistamisel.
Kasutamine
Kasutamiseks kõikide küpsetiste ja magustoitude, puuviljade, kuumade jookide ja idamaise köögi vürtsikate roogade valmistamisel.
Maitse
Astringentne maitse, kergelt mõru.
Toiteväärtus 100 g kohta.
Valgud (g / 100g)… 19,0
Rasvad (g / 100g)… 49,0
Süsivesikud (g / 100g)… 12,0
Energia väärtus (kcal / 100g)… 570